Нестача сну негативно позначається на стані шкіри. Однак є кілька секретів, як за допомогою макіяжу приховати наслідки короткого сну й виглядати так, ніби ви спали необхідні 8 годин.

Починаючи з оживлення тьмяного кольору обличчя й закінчуючи наданням яскравості втомленим очам - ось шість трюків, як виглядати менш розбитою.

Прибрати набряк

Набрякле обличчя, особливо під очима - це бонус від того, якщо ви провели в ліжку мало часу. Але це можна швидко усунути. За словами голови Інституту здоров'я в клініці Клівленда Майкла Ройза, ця тимчасова набряклість насправді просто рідина, яка, якби ви відпочили добре, поширилася б по всьому тілу.

Щоб система знову запрацювала, вам потрібно допомогти лімфатичній системі вашого тіла: зробіть собі масаж обличчя. Почніть проводити безіменними пальцями з внутрішніх куточків очей до скронь, вручну допомагаючи розігнати рідину. Робіть це дуже легко, так як шкіра під очима дуже ніжна. Використовуйте заспокійливе масло або сироватку, яка знімає набряк.

Візажист Ліза Елдрідж також пропонує заморозити зелений чай в лотках для льоду, а потім використовувати кубики, проводячи ними під очима. Так ви допоможете шкірі охолонути і розслабитися, а кофеїн в чаї допоможе стимулювати шкіру.

Перемогти темні кола

Якщо після безсонної ночі у вас не з'являються мішки під очима, швидше за все, замість цього ви отримаєте темні кола. Як і набряклість під очима, темні кола викликані накопиченням рідини. Якщо ви всю ніч дивилися в екран ноутбука, потираючи очі частіше, ніж зазвичай, кров може застоятися тут в результаті повільної циркуляції.

Ваша перша дія - хороший крем для шкіри під очима. Знайдіть в списку інгредієнтів кофеїн, який посилить кровообіг і звузить кровоносні судини в цьому районі, ретиноєву кислоту, яка тимчасово згущує шкіру і приховає зміну кольору або арніки, яка зменшить набряк і запалення.

Підкреслити лінії

Ви коли-небудь помічали, що ваші лінії більш об'ємні, коли ви втомилися? Або що ваша шкіра не така еластична? Це тому, що у вашого тіла не було можливості поповнити запаси колагену. Ідея в тому, щоб доглянути за шкірою за допомогою ультра-зволожуючого засобу. Шукайте креми або сироватки, що містять гіалуронову кислоту або масла, багаті вітамінами А, С і Е.

Додати сяйва

Виглядаєте трохи блідо? За словами професора медицини в клініці Майо Аміта Суду, відсутність сну і хронічний стрес можуть спровокувати скорочення вироблення меланіну в організмі, що означає, що ваша шкіра може виглядати тьмяною і втомленою. У той час як відпочинок - це, звичайно, кращий засіб, трохи підсилюючого сяйво праймера - хороший тимчасовий захід.

Додати кольору

Ніщо так не оживляє стомлене обличчя як колір. Додайте мерехтливий рум'янець, який додасть вашим щокам рожеве сяйво, і зосередьтеся на тому, щоб нанести його на яблучко щік і в напрямку скул. Кремові текстури гарно підходять для додання шкірі сяючого світіння. Завершіть макіяж за допомогою туші і невеликої кількості консилера під очі.

Енергія ззовні

Якщо вам потрібно прожити день після недосипу, міцна кава не матиме ефекту, на який ви сподіваєтеся. "Жадібне споживання кофеїну - це тимчасове рішення", - говорить нам фахівець зі сну, доктор Стенлі. "Якщо ви п'єте занадто багато кави, вона фактично стає заспокійливим, це дасть вам поштовх, але пізніше буде мати зворотний ефект", - пояснює він. Замість цього пийте велику кількість води і трав'яні чаї, наприклад, з м'яти, женьшеню й солодки.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Чудо-фрукт: як схуднути за допомогою грейпфрута

Все про прання в пральній машині: корисні лайфхаки

Медова вода: просто і корисно для твого обличчя