Ранок може починатися не з кави. Кава допомагає нам збадьоритися і налаштуватися на продуктивність. Але, так само як червоне вино і чорний шоколад, споживати її треба в міру, інакше можна нашкодити своєму здоров'ю.

Щоб не зіткнутися з негативними наслідками вживання кави, такими як хвилювання, головний біль, розлади травлення і вимивання кальцію з організму, варто спробувати корисні альтернативи каві.

Експерти порталу Business Insider назвали сім корисних продуктів, якими можна замінити каву і які забезпечать достатню кількість енергії для продуктивного дня і хорошого настрою.

1. Зелений чай.

Зелений чай - корисний кофеїновмісний напій, який окрім енергії і бадьорості, підвищує імунітет, має тонізуючий ефект, позитивно діє на нервову і серцево-судинну систему, запобігає пошкодженню клітин.

2. Пшеничний сік.

Сік паростків пшениці заряджає енергією і містить багато вітамінів, мінералів і поживних речовин. Такий сік зміцнює імунітет, очищає організм, допомагає зберегти молодість і красу, покращує сон.

3. Насіння чіа.

Насіння чіа дає людині силу, витривалість та енергію. Насіння чіа багате на вітаміни, мінерали, антиоксиданти, покращує травлення, знижує рівень холестерину в організмі, зміцнює зуби і кістки, допомагає боротися із зайвою вагою.

4. Гранатовий сік.

Гранатовий сік насичений вітамінами і мікроелементами, легко засвоюється, перешкоджає передчасному старінню, зміцнює серцево-судинну систему, заряджає бадьорістю і енергією не гірше за каву.

5. Горіхи.

Рівень енергії підвищують білок і клітковина, що містяться в горіхах. Горіхи добре відновлюють сили після хвороби або стресу.

6. Вівсяна каша.

Вівсянка, як і горіхи, заряджає енергією завдяки білкам і клітковині. Також вівсяна каша нормалізує рівень цукру в крові, покращує обмін речовин, зміцнює кістки, коріння волосся і нігті.

7. Чорний чай.

У ньому, як і в каві, міститься кофеїн. До того ж, чорний чай підвищує імунітет, поліпшує роботу нервової системи, тонізує організм і очищає його від холестерину, знімає головний біль і втому.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Сім продуктів, які покращують чоловічу сексуальну активність

Прощавай целюліт : 7 кроків вирішення цієї проблеми

Вчені виявили несподівану корисну властивість авокадо