Щоб будинок був надійною фортецею, про це варто потурбуватися під час ремонту.

В першу чергу ми намагаємося зробити квартиру затишною, красивою і комфортабельною. Це природне прагнення, але також важливо не забувати і про безпеку. Тому, про це варто потурбуватися ще під час ремонту.

Датчики диму

Повинні бути в кожній спальні, в коридорі і на кухні. В разі надзвичайної ситуації датчики диму можуть врятувати життя і звести до мінімуму пошкодження квартири від пожежі.

Порада: вибирайте датчики, які використовують розгалужену систему оповіщення. Наприклад, в разі тривоги відразу ж включають сирену, відправляють сигнал на єдину станцію моніторингу (викликають рятувальників) і скидають повідомлення на ваш смартфон ─ така система захисту найбезпечніша.

Розетки з автоматичними шторками

Незамінні у ванній кімнаті і абсолютно необхідні, якщо вдома є дитина, але також дуже бажані в усіх інших випадках. Коли в таку розетку нічого не включено, вона надійно закрита шторкою, і всередину не потрапляє волога і пил, що зменшує ризик випадкового загоряння. Якщо дозволяє бюджет, можна поставити «розумні розетки» з дистанційним управлінням. По-перше, з такими розетками ви завжди будете впевнені, що вимкнули праску, а по-друге, вони дозволяють створити ефект присутності в порожньому будинку: запалити вечірнє світло у вітальні, включити музику і т.д.

Грати на вікна

На перших поверхах вікна часто закривають гратами - це хороший захист від злодіїв, але й додаткова загроза у разі надзвичайної ситуації, адже їх не так-то легко відкрити. Якщо збираєтеся ставити грати, обов'язково подбайте про те, щоб вони не перешкодили в екстреному випадку швидко покинути квартиру. Варіантом можуть бути швидкоз'ємні решітки (закріплюються з внутрішньої сторони вікна), розсувні решітки.

Домофон і сигналізація

Найкращий захист від злодіїв забезпечують міцні двері, відеодомофон з гарним оглядом і сигналізація від компанії, чия група швидкого реагування приїжджає за три хвилини (або менше).

Камери відеоспостереження: 8 причин, чому варто їх встановити

Системи захисту від протікання води

Працюють всі системи такого роду за одним принципом: виявивши протікання, перекривають воду і, відповідно, захищають від проблем з сусідами і оплати ремонту в їх квартирі за завдані збитки.

Не слизька підлога

Ризик підсковзнутися на вологій і гладенькій підлозі - один з найбільш реальних загроз для жителів сучасних квартир. Не слизьку підлогу рекомендується покласти як мінімум в кухні і ванній кімнаті, а якщо ви любите вийти з душу босоніж, то ще й в коридорі. У робочій частині кухні краще покласти підлоги, які не бояться вологи і не дають підсковзнутися.

Світильники, які не б'ються

Використовуйте енергозберігаючі лампочки і плафони з небиткого скла. Особливо це важливо у випадку з настільними і настінними світильниками, які можна випадково зачепити і розбити. Набагато простіше вибрати відповідні плафони і абажури, ніж збирати потім дрібні осколки, особливо, якщо в кімнаті лежить килим або дорогий паркет.

«М'який» інтер'єр

Сенс простий: приберіть все, що може випадково вас поранити, зробивши так, щоб навіть при випадковому падінні речі або меблів загроза для здоров'я була мінімальною.

Замки на вікна

Якщо в квартирі є (або хоча б іноді буває) дитина, поставте на вікна замки-обмежувачі: не просто обмежувачі, які можна легко прибрати, а саме замки, що відкриваються ключем. Зберігайте цей ключ в недоступному для малюка місці.

Продуманий простір

Зробіть так, щоб в квартирі було зручно жити. Не захаращуйте простір, розставте меблі таким чином, щоб вона не заважала пересуванню, повісьте рушники так, щоб за ними не треба було тягнутися. Чим менше незручностей ви відчуваєте, тим менше шанс, що щось піде не так.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Килимок своїми руками зі старих ременів [ФОТО]

Як очистити плями на шпалерах: 6 неймовірно простих способів