Робите ви ремонт в будинку або купуєте нові меблі, завжди виникає дуже важливе питання з визначенням кольору для вашого інтер'єру. Поєднання кольору для інтер'єру може дуже сильно впливати на настрій людей, які проживають в будинку. Кольори впливають на сприйняття простору, його освітленість і гармонійність. Тому дуже важливо вибрати ті кольори, які матимуть позитивний вплив, як на власників, так і на саму квартиру.

Існує одне золоте правило для вибору основного кольору: «Всі темні кольори мають якість зменшення простору, а світлі візуального розширення кімнати». Тому для, занадто просторого приміщення краще вибирати непомітний темний колір, що зробить її більш затишною, а для маленького вибрати світлі тони, що дасть візуально більше простору приміщенню.

Також кольори діляться на дві групи - теплі і холодні, кожна з яких має свої характеристиками.

Теплі кольори наближають і зігрівають, а холодні, в свою чергу, віддаляють.

pic

Існує декілька правил комбінування кольорів:

Білий - підходить всім кольорам, урізноманітнити його краще темними або яскравими відтінками: синім, червоним і чорним.

Сірий - при певному поєднанні можна взяти за базовий. Добре поєднується з темно-рожевим, червоним, фіолетовим, яскраво-синім.



pic

Рожевий - буде добре виглядати з білим, оливковим, сірим, бірюзовим, коричневим.

Червоний - поєднується із зеленим, синім, сірим, чорним, жовтим.

Коричневий - темний колір, тому його поєднувати краще зі світлими або яскравими тонами. З яскраво-блакитним, кремовим, рожевим, зеленим, бежевим.



pic Помаранчевий - гарячий колір, буде поєднуватися з блакитним, синім, фіолетовим, ліловим.

Жовтий - в поєднанні з синім, блакитним, сірим, бузковим, а з чорним підкреслить темне, стильне приміщення.

Бежевий - поєднується з коричневим і блакитним.

pic Зелений - ідеально підходить до золотисто-коричневого, жовтого, чорного, світло-бежевого.

Блакитний - краще комбінувати з насиченими кольорами: червоним, оранжевим, рожевим, жовтим або світлими тонами сірим і білим.

Синій - як і блакитний буде поєднуватися з яскравими відтінками, такими як помаранчевий, червоний, ліловий, зелений, жовтий.



pic Чорний - універсальний колір. Можна використовувати при всіх колірних змішуваннях. Найкрасивіше він буде виглядати в комбінації з рожевим, зеленим, помаранчевим, білим, червоним і жовтим.

З першого погляду добірка колірної гами вашого інтер'єру - важка задача. Але трохи зусиль, трохи часу і вищезгадані правила приведуть вас до вдалого комбінування квітів для затишного і приємного оку інтер'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як захистити дроти від зубів домашніх тварин

Як оновити міжкімнатні двері своїми руками