Багато роботи, стреси, дорога додому з пробками і вирішення особистих питань може гарненько потріпати нерви і позбавити вас енергії. З ранку ви плануєте багато справ, а приходячи додому з роботи просто падаєте на диван без сил.

Щоб зберегти енергію і сили після робочого дня, важливо знати п'ять простих секретів.

Робіть те, що любите

Не важливо, чи займаєтеся ви тим, що не любите, весь день або кілька годин, ви все одно будете відчувати втому. Зміна роботи, звичайно, є крайнім заходом. Тому те, що ви можете зробити тут і зараз, - це уявити мету того, чим ви займаєтеся. Коли ви монотонно робите безглузді дії, то про натхнення і свіжість думок можна забути. Більш того, можна проаналізувати, кому ваша робота приносить користь. Повірте, хоча б одна людина в захваті від того, що ви робите. І без вас тут не обійтися. Що-небудь приємне можна вивести з найбільш гидких справ, тому після кожного робочого дня записуйте те, що хорошого відбулося з вами.

Провітрюйте приміщення

В цьому є велика кількість плюсів. По-перше, в прохолодному приміщенні ми повільніше втомлюємося. Згадаймо про те, як на організм впливає різна температура води. У теплій ми розслабляємося, а прохолодна нас підбадьорює. По-друге, ми значно зменшуємо кількість вуглекислого газу, який безпосередньо впливає на рівень напруженості.

Подбайте про свій організм

Тут ми розглянемо кілька частин тіла. М'язи є нашою опорою, і тоді, коли ми їх напружуємо, вони швидше втомлюються. Тому важливо стежити за своєю поставою і час від часу прогулюватися, якщо у вас сидяча робота. Очі - це крихкий і чутливий орган. У сучасному світі велика кількість професій пов'язана з комп'ютерами. Через це необхідно давати відпочивати очам. Встановіть оптимальний шрифт на комп'ютері і простежте, щоб його екран знаходився під тим же кутом, що і ваша голова.

Проведіть ревізію завдань

Ми витрачаємо багато часу і сил на те, що думаємо про незавершені завдання. Тому в кінці робочого дня згадайте, що ви вже зробили, і складіть план на наступний день.

Простежте за харчуванням

Мало хто здогадується, але часом їжа сама з'їдає нашу енергію. Багато продуктів, які ми звикли їсти на обідній перерві, спалюють енергію швидше, ніж кілька годин роботи. Тому спробуйте замінити прості вуглеводи на більш складні - білий хліб на булочку з висівками - і додайте в свій раціон більше фруктів і овочів. І, звичайно ж, пийте більше води. Вона здатна очищати організм від шкідливих речовин і покращувати самопочуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Книги, які варто прочитати восени