З початку року на Рівненщині зафіксовано вже 12 випадків лісових пожеж. Постраждало майже 10 гектарів лісу. Найбільшим стало займання у Рівненському природньому заповіднику, що на Поліссі. Він за площею другий в Україні після Кримського. Там проживає чимало червонокнижних тварин.

На щастя, вдалось уникнути лиха у селі Хміль Рокитнівського району, де був ризик перекидання вогню на населений пункт. Але загалом вогонь знищив майже три гектари площі заповідника. Остаточні збитки пожежі ще не підраховані. Нагадаємо, він палав 24 та 25 квітня.

Залучимо фахівців, вони виїдуть, і вони вже остаточно встановлять збитки, які там є. Буде залучатись екологічна інспекція, це їх компетенція. Усе це спричинено тільки людським фактором, і тоді була дуже велика загроза для села із Рокитнівського району, тому що зі сторони Білорусі там теж немає населених пунктів, і вогонь перекидався, був дуже сильний порив вітру, - розповів начальник Рівне нського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій СУХОВИЧ.

До теми: у  Рівне нському природному заповіднику горить ліс (ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber