У селі Глибока Долина Демидівського району з інфраструктури лише сільська рада, дитячий садок і школа. Останню хочуть оптимізувати. Іншими словами, залишили лише початкову ланку освіти. Решта класів перевести в інші навчальні заклади у сусідні села. Мешканці села Глибока Долина проти таких нововведень. Сьогодні на сесії Демидівської селищної ради поставили крапку в цьому питанні.

У селі Глибока Долина Демидівського району одна школа. У ній навчається 29 учнів. Та вже незабаром там може лишитися лише 13, адже школу хочуть реорганізувати.

Завідувач школи каже, чиновники хочуть лишити тільки з 1 по 4 клас. Старшим доведеться навчатися у Демидівці або у селі Вербень.

Батьки учнів проти таких змін. Кажуть, шкільного автобуса, щоб возив в інше село немає, а маршрутка їздить вранці один раз о 7 годині.

Син Інни Тарасюк навчається у 7 класі.

Жінка побоюється, аби її дитина не залишилась без освіти. Б'ють на сполох і батьки учнів початкових класів.

У школі працюють 11 педагогів: 5 за сумісництвом, а для 6-х це основне місце роботи. Педагогам старших класів наче "на ножах". Кажуть у будь-яку хвилину можуть залишитись без роботи.

Пані Оксана готується до найгіршого.

Тимчасом дітям доведеться шкандибати до школи у сусідньому селі 20-30 хвилин. Дорога не в найкращому стані. Яма на ямі, вибоїна на вибоїні.

Педагоги та батьки неодноразово зверталися до голови Демидівської ОТГ. Начальник профільного управління Демидівської селищної ради каже, оптимізація школи через проблеми з фінансуванням.

Читайте ще: більше дітей зробиш - більше грошей отримаєш

Сьогодні на сесії Демидівської селищної ради депутати ставлять остаточну крапку у цьому питанні. Голова профільної комісії зачитує результати публічних слухань у кожних закладах середньої загальної освіти щодо оптимізації освітньої мережі.

Відтак, всі депутати вирішили цього року не оптимізувати школи. Будуть шукати способи, де заощадити. Вчителі школи Глибока Долина кажуть, готові взяти відпустку за власний рахунок на два тижні, аби хоч трохи коштів зекономити. Звісно, не під час навчального року, а на канікулах.

Тож цього року батьки учнів, які навчаються в опорних школах можуть з полегшанням зітхнути. Навчальний заклад не закриватимуть. Що буде наступного року - залежить від розміру освітньої субвенції.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber