Перші спекотні дні літа шкіра відчуває так само сильно, як і організм загалом. Через високі температури і сухість повітря епідерміс піддається новим випробуванням: ультрафіолет, морська вода, вітер роблять її ослабленою і незахищеною.

Дерма стає зневодненою, її сушить, можуть проявитися різні плями і загостритися наявні проблеми (прищі та вугрі). Влітку проблемну шкіру потрібно очищати, тонізувати, зволожувати і захищати. При цьому стежте за тим, щоб літня косметика для обличчя не містила речовин, що закупорюють пори, мінеральних олій, великої кількості спирту. Останній послаблює її та посилює вироблення шкірного сала.

Основи догляду за шкірою обличчя влітку: що потрібно знати?

У спекотні літні дні шкіра завжди втрачає вологу і схильна до забруднення. Догляд за шкірою обличчя влітку має здійснюватися під девізом: волога - це життя! Її нестача веде до передчасної появи зморшок. Крім того, зневоднену шкіру сушить, викликаючи дискомфорт. На відпочинку важливо пам'ятати, що занадто тривале перебування на сонці знижує здатність епідермісу утримувати вологу, що призводить до фотостаріння і сонячних опіків. Щоб догляд влітку за шкірою обличчя був ефективним, ознайомтеся з такими правилами: 

  1. Постійно підтримуйте достатній прийом чистої, негазованої води, щоб забезпечити внутрішнє зволоження шкіри обличчя. Рекомендується споживати не менше 2 літрів рідини на день.
  2. Застосовуйте м'яку гідрофільну олію або міцелярну воду для ефективної підтримки балансу ліпідів.
  3. Влітку для догляду за жирною шкірою обличчя можна використовувати гелі, муси або емульсії для очищення, що містять антибактеріальні компоненти, які допоможуть запобігти виникненню запалень.
  4. Ніжними рухами, двічі на день, акуратно наносьте зволожувальний крем на обличчя.
  5. Замість звичайного ручного чищення обличчя влітку рекомендується вдатися до менш травматичного ультразвукового чищення або використовувати спеціальні очисні глиняні маски.
  6. Використовуйте макіяж по мінімуму. Важкі текстури забивають пори та провокують запалення. Тональні, BB і CC креми вибирайте з високим SPF захистом. Віддайте перевагу легким структурам або зовсім не наносьте макіяж.
  7. Щоб освіжитися протягом дня, використовуйте термальну воду у форматі спрею. Вона містить мінерали, які надають шкірі зволоження і підвищують бар'єрні функції.
  8. Очищувальна пінка - це один з найважливіших етапів догляду в літню пору. М'яка і кремова, вона містить компоненти, в яких багато олеїнової та лінолевої кислот, що делікатно позбавляють від залишків косметики і щоденних забруднень.
  9. Захист із SPF фільтром. Це косметичні засоби - крем, молочко, гель, олія. За концентрації в продукті від 20-25% фільтр починає активно діяти. За низького процентного співвідношення захист від UVA-променів малоефективний.
  10. Носіть головний убір і сонцезахисні окуляри.

Як правильно використовувати засоби з SPF

Захисна косметика з фільтром SPF не дозволить шкірі обгоріти на сонці. Вона ефективно забезпечує захист широкого спектра і підходить для людей із чутливою шкірою. Якщо на вулиці спекотно і сонячно, перед виходом з дому наносьте її тонким шаром. 

  • Для світлої, чутливої шкіри, якій протипоказаний ультрафіолет, підійде захист із показником 25, 30, 50% (цифра вказана на тюбику). 
  • За смаглявої шкіри, яка на сонці не червоніє, а одразу покривається засмагою, підійде крем із показником 10, 15, 20%.
  • Власницям жирної та комбінованої шкіри підійде емульсія. Вона має щільну текстуру і схожа на крем. Діє у верхніх шарах шкіри. 

Оновлюйте захисний засіб протягом дня та після купання згідно з вказівками на упаковці (показник SPF означає не рівень захисту, а час, протягом якого перебування на вулиці може бути безпечним). Обмежте прогулянки під час максимальної сонячної активності. У разі опіків та інших шкірних ушкоджень, допоможе косметика на основі Д-пантенолу. Корисні поради допоможуть вам зберегти шкіру обличчя красивою і здоровою протягом усього літа.