Найтепліший за всю історію. Мова про лютий місяць. Цьогоріч упродовж останнього місяця зими, встановлені три температурні рекорди. Ще 20 лютого в області відбулась зміна сезонів і весна прийшла раніше. Чи варто чекати повернення морозів навесні, дивіть далі.

Найтепліший за всю історію лютий місяць на Рівненщині. Такі результати фіксують синоптики. Цьогоріч середньомісячна температура у лютому перевищила норму більше ніж на 6 градусів.

Через аномально високі значення метеорологічна весна в регіоні настала на десять діб раніше календарної. Тобто ще 20 лютого. Відтоді стовпчик термометра стабільно перевищує позначку 0 градусів. Та й загалом, за словами синоптиків, ця зима в області видалася теплішою від багаторічної кліматичної норми.

Найхолодніше цієї зими було 9 січня коли стовпчик термометра опустився до -19. А 12 лютого було встановлено новий історичний максимум температури. У Рівному повітря прогрілося до 14,5 градусів тепла. Попри це, ховати теплі речі поки зарано, кажуть синоптики. Адже у березні повернуться нічні заморозки.

Рівняни ж тільки задоволені, що опадів мінімум, а метеорологічна весна прийшла значно раніше, аніж календарна.

Зазвичай, подібне потепління приходить у квітні. Крім того, на Рівненщині прокинулася і природа. Вже можна помітити перші процеси вегетації рослин. Однак уразі різкого похолодання таке раннє пробудження квітів та дерев може негативно вплинути на їх подальший розвиток.

Читайте також: Минулого року на Рівненщині зареєстрували 3033 випадки шахрайства