Рюкзаки укомплектовані всім необхідним для надання якісної медичної допомоги в екстрених випадках: реанімаційними наборами, наборами для внутрішньокісткового доступу, тракційними шинами, мішками Амбу (ручні апарати для штучної вентиляції легень), манекенами для Навчально-тренувального відділу екстреної медичної допомоги.

Цими рюкзаками планують забезпечити бригади інтенсивної терапії чи спецбригади Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги.

У Рівненській обласній раді нагадують, що торік наше підприємство вже отримувало схожу допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Це 10 тактичних рюкзаків, однак з дещо іншою комплектацією.

Цього ж разу це стало можливим за підтримки ВООЗ і Червоного Хреста України, а також співпраці центру з Державним закладом "Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України" ДЗ "УНПЦ ЕМД та МК МОЗ України".

Завдяки такому обладнанню ми зможемо ще швидше та ефективніше надавати пацієнтам необхідну медичну допомогу. Дякуємо за вашу підтримку у ці непрості для всієї країни часи. Переконані, що із такою командою однодумців ми піднімемо медицину країни на новий рівень і обов’язково переможемо ворога! – йдеться у повідомленні обласної екстренки, - йдеться у повідомленні.

До слова, Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України оприлюднив сумну статистику, яка демонструє непрості реалії, в котрих сьогодні працюють усі екстрені служби, рятуючи життя українців від наслідків російської агресії.

Лише в лютому 2024 року від російських обстрілів постраждали 681 особа, з яких 14 – діти. На жаль, 74 людини, з них 6 дітей загинули.

Читайте також: Березень тяжіє до зими: на Рівненщині прогнозують заморозки