Більше пів тисячі книг, журналів та інших друкованих видань зібрали в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка лише за 3 дні в межах благодійної ініціативи «Подаруй військовому КНИГУ», яку проводили з нагоди Дня лікарні.

 Як повідомили в РОКЛ ім. Юрія Семенюка, за цих кілька днів через поширення інформації в соцмережах акція вийшла далеко за межі лікарні та стала всеукраїнською. Упродовж дня з ранку й до вечора медзаклад отримував книги від своїх працівників, рівнян, волонтерських організацій, організованих колективів інших підприємств і навіть поштою. До лікарні надходила друкована продукція різних жанрів: від класики й історії до детективів та фентезі сучасних українських і зарубіжних авторів.

Рівняни приносили як свої улюблені книги з домашніх бібліотек, так і спеціально купували нові друковані видання, вибираючи їх так, щоб це було не лише цікаво читати захисникам, а й щоби літ-ра розважала та відволікала їх від лікарняної буденності.

Разом із книгами приносили величезну кількість засобів гігієни, смаколиків, одягу, дитячих малюнків, які 1 березня в День народження медзакладу передали захисникам, що перебувають на лікуванні та реабілітації.

Військовослужбовці, які отримали подарункові пакунки, були приємно вражені та вдячні. Усі бажали якомога швидше подивитися, яка саме книга потрапила до їхнього подарунка. Військові кажуть, що обов’язково читатимуть:

«Буду читати, що тут ще робити після всіх маніпуляцій, скучно, уже всі можливі відео передивився, а час якось потрібно пришвидшувати, тож буду читати».

Із книг, які залишилися, у РОКЛ ім. Юрія Семенюка планують створити лікарняну мінібібліотеку та започаткувати серед пацієнтів буккросинг, аби їх перебування на лікуванні було трохи цікавішим.