Один боєприпас вибухнув біля воріт будинку, іще один лежав під автомобілем, припаркованим на вулиці поблизу господарства. Деталі повідомив відділ комунікації поліції Рівненської області.

Сьогодні, 27 березня, близько четвертої ранку до поліції повідомив 35-річний житель Костополя — очільник міської громади, що біля свого будинку чув вибух.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом місцевого відділення поліції та Головного управління, працівники служби вибухотехнічного відділу й криміналістична лабораторія. Поліцейські встановили, що внаслідок вибуху, який стався о третій годині, пошкоджені ворота приватного будинку та службовий автомобіль «Skoda Fabia», який був припаркований на вулиці за парканом.

Під час обстеження території вибухотехніки виявили уламки від розірваного боєприпасу: попередньо, це була граната «Ф1».

Крім того, під колесом легковика поліцейські виявили ще одну аналогічну гранату із запалом: її фахівці привели у безпечний стан.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 352 (умисне знищення або пошкодження майна, що належить службовій особі чи громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, вчинене шляхом вибуху) та за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Поліцейські розглядають різні версії скоєння злочину, зокрема й пов’язані з виконанням посадовцем службових обов’язків. Зловмисника встановлюють.

Читайте також: Залишив похоронний вінок під дверима журналіста: рівнянина судять за погрозу вбивством та насильством