На Рівненщині розпочався проєкт "Великі читання". Він проходить третій рік поспіль. Цього разу обрали автобіографічну книгу “Історія впертого чоловіка” добровольця, ветерана війни Олександра Будька з позивним “Терен”. Детальніше про книгу та історію написання далі у сюжеті.

Олександр “Терен" — ветеран російсько-української війни. Після 24 лютого 2022 року він пішов добровольцем на фронт. У боях на Харківщині втратив обидві ноги та пройшов процес протезування. Перебуваючи на фронті писав книгу "Історія впертого чоловіка".

Олександр отримав поранення у серпні 2022 року у боях на Харківщині. Під час проходження реабілітації почав формувати книгу. Каже не створював її для конкретної аудиторії. Кожен зможе знайти у ній щось для себе.

Валентина одна з тих хто вже прочитав "Історію впертого чоловіка". Для себе визначила уривок який запам'ятався найбільше.

Каже, вся книга вартує уваги, багатьма моментами вражає.

Видавничий дім "Прометей" розпочав видання роману "Історія впертого чоловіка". Його засновник каже важливо аби чим більше людей знало про історії військових не тільки в Україні, а й за її межами.

Нині тираж книги налічує сім тисяч екземплярів. Придбати її можна у "Книгарні Є", в обласній науковій бібліотеці та на сайті Прометей.

Читайте також: На Всеукраїнських учнівських олімпіадах перемогли 12 учнів з Рівненщини