Перейменовувати вулиці чи ні? Це питання викликало багато дискусій черед чиновників та мешканців Рівного. Від початку великої війни в обласному центрі змінили назви 80 вулицям. Деякі з них перейменували на честь загиблих рівненських військових у великій війні. Відтак у місті не залишилось радянських назв.

У Рівному від початку повномасштабної війни перейменували 80 вулиць. Усе, аби в місті не зосталось нічого радянського. Так, частина авеню тепер названі на честь українських військових, що загинули під час великої війни. До прикладу, вулицю Курчатова змінили на Володимира Стельмаха. Чоловік жертвуючи своїм життям, врятував побратимів. Матір Героя України пані Зінфіра розповідає, те що одна з вулиць Рівного названа на честь її сина, для неї надзвичайно важливо.

Декомунізація завершилась, а війна ні. У стінах міськради виникло питання, чи продовжувати змінювати назви вулиць, адже радянських авеню вже немає.

Та аби не викликати у громадськості негативної реакції, у міськраді вирішили проводити опитування, щодо перейменування вулиць. Нині, мова йде про зміни назв 2 вулиць.

Історик Миколи Бендюк разом з Андрієм Жив'юком робили напрацювання, щодо перейменування вулиць Рівного. Основним принципом було показати місцеву історію. Нині ж Микола Бендюк вважає, допоки війна не завершиться перейменування вулиць на честь українських військових потрібно призупинити.

Ми запитали рівнян, чи на часі перейменовувати вулиці на честь українських військових під час війни.

Чи накладуть чиновники мораторій на перейменування вулиць, поки невідомо. До слова, голосування щодо перейменування 2 вулиць міста проводитиметься до 26 квітня.