Перші на Рівненщині. 30 водіїв швидкої допомоги отримали нову професію «екстрений медичний технік». Днями вони завершили 3-місячне теоретичне та практичне навчання і склали іспит. З цієї нагоди їм вручили дипломи про присвоєння кваліфікації. Як усе відбувалося, бачили наші журналісти.

30 водіїв екстреної медичної допомоги успішно склали теоретичні та практичні іспити і отримали дипломи про присвоєння кваліфікації «Екстрений медичний технік».

Розпочалося навчання 6 лютого. Теоретичну частину викладали в онлайн форматі педагоги з Чернівців, а практичну забезпечили інструктори навчально-тренувального відділу Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Запровадити нову посаду на Рівненщині екстренка змогла завдяки підписаному меморандуму з Чернівецькими медиками. Договір передбачає охоплення знаннями усіх водіїв швидкої допомоги області. Їх наразі є близько п`ятисот. У цьому році в планах установи навчити 150 керманичів швидких. Їх рівномірно розподілили з 4 районів.

До 2027 року усі водії швидкої допомоги мають стати екстреними медичними техніками. Стосується це не лише Рівненщини, а й інших областей в цілому. Оскільки вільні руки потрібні завжди і керманичі швидких мають вміти надавати першу допомогу постраждалим.

Читайте також: Рідні загиблого військового з Рівненщини просять присвоїти йому звання Героя України