Поліцейські викрили жителя Вараського району на браконьєрстві.

До поліцейського офіцера Вараської тергромади надійшла оперативна інформація щодо можливого незаконного полювання місцевими жителями.

Перевіряючи її спільно з начальником сектору з контролю за обігом зброї близько 17 години 29 квітня вони виявили трьох чоловіків, які на човні перепливали річку неподалік села Кримне.

Діставшись берега, двоє з них зуміли втекти, а 44-річного місцевого жителя правоохоронцям вдалося затримати. У нього вилучили зареєстровану рушницю із набоями. У рюкзаках було м'ясо вбитого лося.

За фактом незаконного полювання слідчі Вараського РВП розпочали досудове розслідування за ч.1 ст. 248 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження встановлюються також інші особи, причетні до кримінального правопорушення.

Відповідно до санкції статті, за полювання на звіра, занесеного до Червоної книги України, зловмисникам може загрожувати штраф або обмеження волі терміном до трьох років. Крім того, під час воєнного стану будь-яке полювання на території області заборонено.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Загинув мотоцикліст: на Сарненщині трапилася смертельна ДТП