Кидали каміння та били підвісною колодою. У Рівненському парку історичної реконструкції "Оствиця" двоє молодиків знущалися з тварин. Інцидент зафіксували камери відеоспостереження. Тепер двох підозрюваних розшукують. Яке покарання чекає на них - дивіться далі у сюжеті.

Спершу кидали каміння у свиню, потому упродовж 5 хвилин били підвісною колодою барана. Сталося це в Рівному у парку історичної реконструкції "Оствиця". Двох молодиків, які жорстоко поводилися з тваринами зафіксували камери відеоспостереження.

В нас по території розставлено купа камер, ми контролюємо, що відбувається ввечері, вночі і якраз я відкриваю і дивлюся, що хлопці грушею в Босю кидають. Думав, що вони раз, два і закінчиться, але вони досить довго це продовжували робити. Ну і щось до Фросі ходили якісь каменюки кидали, їм було весело це знімать. Там до овечок щось, - каже Юрій Ойцюсь, керівник клубу історичної реконструкції «Оствиця»

Юрій додає, зазвичай у цей час на території парку гуляє багато людей. Однак, зауваження молодикам ніхто не зробив. На щастя, тварини в наслідок інциденту не постраждали.

Вони брали витягували і зі всієї сили кидали, ловили момент, щоб він пропустив, а він думав, що з ним граються, бо з ним ми граємось м`ячиком, кидаємось. Травм я не побачив, я не лікар, здається не жаліється, їсть, поверхнево я нічого не бачив. Це просто збурює все в середині. Притомні люди, при здоровому глузді, психічно-здорові такого б не зробили. Це не вкладається ні в які рамки така поведінка, - розповідає Юрій Ойцюсь.

Забути про те, що сталося, ніхто не збирається. Працівники парку опублікували відео інциденту у соціальних мережах та написали заяву в поліцію. Тепер, якщо хлопців знайдуть, за скоєне їм загрожує штраф або ж навіть арешт.

Зокрема до частини 1 статті жорстоке поводження з тваринами, знущання над ними, що завдало їм фізичного болю, але не призвело до фізичних ушкоджень тягне штраф від 3 тисяч до 5 тисяч гривень. Ті самі дії стосовно двох і більше тварин або групою осіб тягнуть штраф від 5 100 до 8 500 гривень. Чи арешт до 15 діб. Правопорушників встановлюють поліцейські, - повідомила Марія Юстицька, речниця ГУНП в Рівненській області.

Працівника парку кажуть, хуліганів на Оствиці вистачає. Щоправда, за дрібні правопорушення на них чекають виключно виховні бесіди. А от із заявою до поліції довелося звертатися вперше. У парку закликають, якщо хтось впізнає по фото, або відео хуліганів, звертатися до них або ж до правоохоронців.

 Читайте також: "Безпечне місто" вже у дії: у торгових центрах Рівного встановлюють камери відеоспостереження (ВІДЕО)