"Паски вдячності". У Рівному школярі, спільно з українськими військовими, прикрашали Великодній хліб до свята. 150 пасок передадуть у лікарні для захисників, що перебувають на реабілітації. Більше - далі у сюжеті.

Аби підтримати захисників. У Рівному організували акцію до Великодня. В одній зі шкіл військові, учні та благодійники прикрашали паски, які мають передати для бійців що ЗСУ проходять у медзакладах міста лікування та реабілітацію після поранень. Секретар Рівнеради виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян каже, такі акції на підтримку поранених проводять постійно, але на передодні Великодня це особливо важливо і потрібно.

Військовослужбовець Євген Пивоваров теж доєднався до прикрашання Великоднього хліба. Нині, чоловік перебуває на реабілітації.

Сніжана - українська воїтелька. Жінка ділиться, для неї прикрашання паски має сакральне значення.

Випікали паски в печі на дровах. Профінансували придбання інгредієнтів місцеві меценати, а саме низка приватних рівненських компаній.

Учасниця акції та депутатка "Рівнеради" Катерина Марчук розповідає, прикрашати Великодній хліб потрібно зі щирістю та любов'ю.

Загалом для військових на реабілітації підготували півтори сотні пасок. Частину з них передадуть в медзаклади сьогодні частину уже завтра, але кожен поранений боєць у Рівному обов'язково отримає трішки позитиву перед святим Великоднем.

 Читайте також: Великдень в умовах війни: як проходитиме богослужіння цьогоріч у рівненських храмах (ВІДЕО)