В місті у півтора рази перевищений пороговий рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання. Як повідомила завідувачка відділу гігієни дітей та підлітків міської санепідемстанції Ірина Ковальчук, кількість хворих в обласному центрі за останній тиждень перевищила три тисячі 800 осіб. Сьогодні протиепідемічна комісія вирішила закрити рівненські школи на карантин.

Карантин у рівненських школах оголошений із вівторка14 грудня. Так вирішили на засідання протиепідемічної комісії, яка засідала сьогодні у Рівному. Згідно даних санепідемстанції минулого тижня на ГРЗ захворіли більш як дві з половиною тисячі дітей. Серед яких більше половини- школярів. Епідемічний поріг перейдений, тому від завтра школи не працюватимуть. Карантин триватиме рівно два тижня до 28 грудня. Як повідомив начальник міського управління освіти Василь Харковець завтра освітяни вирішуватимуть, як потім доведеться відпрацьовувати цей час. Наразі існують декілька варіантів, втім обиратимуть той, що відповідає умовам колективного договору кожного навчального закладу.

Дошкільні навчальні заклади на карантин не закриватимуться. Втім усі вони працюватимуть у режимі протиепідемічних обмежень. Санепідемстанція заборонила проведення масових заходів на території садочків. Святкові новорічні свята рекомендують проводити окремо у приміщенні кожної групи, або ж у музичному залі, але з обов'язковим вологим прибиранням після кожної групи. Батьків на свята запрошувати не рекомендують.

Через епідемію грипу у Рівному змінений графік роботи поліклінік. Як повідомив начальник управління охорони здоров'я Рівне нського міськвиконкому Михайло Стичишин через організацію додаткових обмежувальних заходів щодо грипу поліклініки міста вестимуть прийом на дому: у суботу – до 14.00 год., у неділю – до 12.00 год. Працюватимуть поліклініки щоденно. У будні дні до 20 години, в суботу до 18 а в неділю до 14 години.