У Верховній раді вирішили скасувати жорсткі раніше умови прийому металобрухту. Про це Інформує інтернет-видання "Дєло". Депутати від партії регіонів та Народної партії пропонують скасувати податок з фізичних осіб, які займаються збором та іншими операціями з чорним металом.

А от податок на операції з брухтом дорогоцінних металів пропонують залишити. Нардепи мотивують це існуючими прогалинами в Податковому кодексі, завищеним податком, який на сьогодні становить 15%, що змушує людей виводити в тінь здачу брухту чорних металів.

На думку розробників, скасування податку буде стимулювати населення здавати лом в офіційні пункти прийому, а не звертатися до сумнівних організацій, що використовують цей податок як забезпечення своєї незаконної діяльності. Натомість інші нардепи вважають, що зі вступом в дію Податкового кодексу введена обов'язкова ідентифікація людей, які здають металобрухт.

"Скасування ж цього податку для фізосіб спричинить чергову хвилю здачі як вторсировини вкрадених старих автомобілів та іншого приватного або державного майна.