Новосели рівненського мікрорайону Південний, який нині тільки розбудовується, не можуть прокласти до своїх будинків жодних комунікацій, інакше порушать чуже право власності. Ті, хто вже так вчинив, нині мають клопіт із судами. Витративши десятки тисяч доларів на житло, люди опинилися наче на острові і виходу звідти не видно.

Цей будинок у 2007-му у мікрорайоні Південний придбав Дмитро Паша за майже мільйон гривень. Влаштовувало усе, окрім води.

Чоловік разом із сусідами вирішив підвести централізоване водопостачання. Ввід мережі зробили із сусідньої вулиці Серпанкова.

Поряд дванадцять соток за 55 тисяч доларів придбала Олена Сістук. Купуючи землю, їх попереджали, що потрібно буде заплатити ще за підведення мереж. Коли збудували два будинки дізналися: продавець землі за підключення до комунікацій просить 35 тисяч доларів.

На сусідів подали до суду. Їх звинувачують у порушенні права власності. Раніше тут було розпайоване поле. Понад два гектари у мікрорайоні "Південний" придбало Товариство з обмеженою відповідальністю "Фахівець". Підприємство почало відчужувати ділянки по декілька соток під забудову. Виходить, водопровід проклали через приватну власність. Хоча вона й виглядає, як дорога.

Товариство своєю діяльністю не порушує законодавства, кажуть в управлінні містобудування. Власник поля розробив за свій кошт детальний план території відповідно до генерального плану розвитку міста.

Вихід пропонує товариство. Озвучити їх погодився не нинішній керівник, а екс-директор. Купувати ділянку, по якій їм проклали комунікації, сусіди не погоджуються. Звернулися до суду, щоб цю територію із комунікаціями, де розсипаний щебінь та якою їздять додому, вилучили з приватної власності.