Якщо Ви не йдете до бібліотеки, бібліотекар прийде до Вас. Все що потрібно - зателефонувати до книгозбірні та назвати видання яке вас цікавить. Крім того, бібліотекарі додатково підберуть ще декілька книг за даною тематикою. Така послуга має назву "Книгоношення" та є абсолютно безкоштовною. Проте розрахована не на всіх.

В гості до Дмитра Костянтиновича завітала...бібліотекар. З собою принесла чотири книги. Одну пенсіонер попередньо замовив по телефону, інші –працівниця книгозбірні підібрала сама. Всі — на історичну тематику.

Дмитро Костянтинович інвалід другої групи. Розповідає, самостійно до бібліотеки добратися не може, тим паче у такий мороз. А чоловік — ще той читач. В самого вдома десятки книг. Коли ж побачив по телевізору оголошення про таку послугу від книгозбірні – зволікати не став.

Розносять книги працівники абонентського відділу. Морози їм не страшні. Одягаються тепліше і вперед до читача. Сьогодні послугою користуються біля двох десятків любителів літератури. А смаки у них найрізноманітніші.

Послуга „Книгоношення” – абсолютно безкоштовна. Проте скористатися нею можуть не всі. Користуватися послугою можна не тільки в період морозів. "Книгоношення" діє на постійній основі.