Наліпки на конверти не поштові, листа із лише такою маркою відсилати поштою не варто. До адресата він не дійде. Непоштові марки днями надрукували до святкування 70-річчя української повстанської армії. Ними вже цікавляться колекціонери.

Їх надрукували лише сотню. Це сигнальний екземпляр із нульовим номером. На непоштових марках три командири Української повстанської армії. Та наліпки на конверти могли мати інший вигляд.

Над марками удвох із товаришем працювали чотири місяці. Дискутували не тільки про те, хто на них має з'явитися, але й чи варто розміщувати інформацію про командирів, які саме їхні зображення обрати, і як усе це оформити. За вигляд відповідав місцевий друкар Михайло Баланович.

Марки із командирами УПА до святкування 70-річчя створення армії їхній третій проект. Торік надрукували теж непоштові марки до 20-річчя Незалежності України, а ще православні церкви. Те, що марок із трьома повстанськими командирами надрукували тільки сотню, — правильне рішення, каже науковий співробітник Рівне нського краєзнавчого музею.

Непоштові марки у міжвоєнний період саме Української повстанської армії були поширені у діаспорі, кажуть історики. Їх навіть клеїли на конверти, які адресували рідним в Україну.

На кожен екземпляр ювілейних непоштових марок із командирами УПА серійний номер ставили вручну. Вручну пробивали і перфорацію. Їхні автори сподіваються, що цими марками зацікавляться колекціонери і з діаспори. Місцевим вони уже приглянулися.