Вони втратили домівку й батьків через негоду. Буревій на початку тижня зірвав із дерева гніздо із трьома пташенятами. Малі літати ще не вміють, а їхні батьки до гнізда на дорозі не підлітали. Рятували безпорадних бузьків чи не усі жителі села Сатиїв. А нині пташенят забрали до зоопарку.

Поки Віка забавляє малих бузьків, її подруга помчала за обідом для них. За три дні, відколи буревій роз'єднав лелеченят із їхніми батьками, малі звикли до людей і дітей, а ті полюбили їх. Нині за пернатими приїхали із зоопарку. Там про біду у лелечій сім'ї дізналися із сюжету і погодилися забрати пташенят.

Те, що їхні підопічні голодні, людям - дивина. Годували їх, кажуть, часто, свіжими й добірними харчами.

Перед дорогою до звіринця їх знову годують.

Після обіду банні процедури. Дзьоби, каже працівник зоопарку, від сиру із картоплею треба вимити. Бо їхня їжа інша, ніж у курчат. У звіринці їх годуватимуть м'ясом та рибою. Згодом бузьки самі ловитимуть собі комах і жаб. Прощання із підопічними люди не витримують.

Попрощатися із малими прилетіли і їхні батьки. Зробили по колу навколо, і полетіли, кажуть люди, будувати нове гніздо. Цього разу не у дереві, а на опорі.

У звіринці безпорадних бузьків знову оглядають.

В одного ветеринар помітила ранку на крилі. Але, каже, це дрібниця - загоїться. Важливий їхній загальний стан.

Вони місяць пробудуть у карантинному приміщенні. Вхід туди заборонений. Протягом цього часу за птахами спостерігатимуть. Якщо усе буде добре, то вже у середині липня, прогнозують у зоопарку, вони навчаться літати. Тоді їх підселять до інших лелек.