Комунальники вже навіть представили нові контейнери та техніку. Нововведення стосується поки що тільки двох ЖЕКів. Утім, чиновники вже прогнозують істотну економію для міста. А ще у планах - навчити рівнян сортувати свої побутові відходи перед тим, як виносити на смітник. Андрій Лобчук - докладніше.

Двісті сміттєвих контейнерів та дві спецмашини. Цього повністю достатньо, аби побутові відходи не залежувались у мікрорайоні "Ювілейний". Нова техніка надзвичайно економна, кажуть комунальники, адже сміття може вивозити у кілька разів більше, ніж ті вантажівки, які нині курсують з Рівного на сміттєзвалище.

Разом з тим комунальники розповідають: лише п'ять таких спецмашин вистачило б, щоб вивозити сміття з усього міста. І додають: не буде проблем з контейнерами, вони міцні та довговічні. Звичайно ж, якщо і люди не будуть їх нищити.

Вивезене сміття підприємство планує розділяти прямо на сміттєзвалищі. А в планах — і сміттєпереробний завод, додає міське керівництво. Утім, дату його будівництва не називає. Адже до цього Рівному ще далеко. Підприємство і чиновники хочуть навчити рівнян сортувати побутові відходи. А чи захочуть рівняни?