Лікування онкозахворювань - процес складний і відповідальний. Особливо, коли мова йде про дітей. Маленькому пацієнту дуже важливо, аби найближчі люди були поруч. Від цього, стверджують медики, залежить 20% успішності лікування. Щоб більше малюків поверталось з лікарняних ліжок додому, у Рівненському обласному онкодиспансері відкрили блок палат спільного перебування матері та дитини.

670 тисяч гривень у рамках програми "Рак виліковний" надав фонд Ріната Ахметова на устаткування трьох палат спільного перебування матері та дитини у Рівне нському онкодиспансері. Розраховані вони на діток до 8-ми років. Придбали медичне обладнання для передпроменевої підготовки маленьких пацієнтів. У складних ж випадках раку рівненські лікарі мають змогу консультуватись стосовно тактики лікування зі своїми донецькими колегами.

Рівне нська область є дотаційною, відтак державно-приватне партнерство із фондом дозволило створити якісну медичну базу для лікування населення, - говорить Василь Берташ.

Нині в області 187 дітей з онкозахворюваннями, 29 вже пройшли лікування у нових умовах. Маленькому ж Костянтину залишилось пройти половину процедур. Його мама зазначає, незручно було щодня з обласної лікарні доїжджати до онкодиспансеру. Адже хіміотерапію маленьким дітям проводять під наркозом. У цьому стані транспортувати малюка надзвичайно складно. Новою окремою палатою, де зможе щохвилини знаходитись біля сина, задоволена.

Та й лікарі зазначають, лікування в таких умовах сприятиме швидшому одужанню.

Цього дня для маленьких пацієнтів онкодиспансеру майстер-клас з малювання провела художниця та співачка Анжеліка Рудницька. Вона часто працює з онкохворими дітками по всій країні, а рівненським подарувала свою картину.