Журналістська весна стартувала в Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені Степана Дем'янчука. Впродовж цілого тижня на студентів очікує низка заходів, зустрічі та просто спілкування з професіоналами журналістської справи. Уже відбулися першій майстер-класи. Вчора молоді розповіли про нову інтернет-журналістику та чи можна заробляти на цій справі. Сьогодні ж в університеті приймали знаних гостей та презентували книгу-спогадів.

Квіти бузку - символ "Журналістської весни" в університеті ім. Степана Дем'янчука. На відміну від минулого, цьогорічний фестиваль проводять без живої емблеми. Бузок перецвів. І це не єдині зміни у "Журналістській весні - 2013".

Університет повний знаних гостей. На зустрічі - представники Національної спілки журналістів України, редактори відомих видань та професіонали з 5-ю, журналістською групою крові. І говорити зібрались про проблеми справи пера.

Зустріч продовжили презентацією книги-спогадів про нашого земляка Володимира Боденчука. Відомий публіцист пішов з життя 6 років тому. Його смерть назвали величезною втратою для української журналістики. Пан Володимир близько 20-ти років був головним редактором газети "Молодь України", що виходила тиражем у мільйон примірників. Заразом очолював Гільдію головних редакторів ЗМІ країни. Книгу написали друзі та колеги. Серед них - Віктор Мазаний. Зокрема, заголовок одного з його нарисів послугував назвою книги - " Доля, створена талантом".

Після презентації книги в університеті, делегація відправилась на батьківщину Володимира Боденчука - у Клевань. Там у місцевій школі теж презентували видання та вшанували пам'ять журналіста.