Щоправда, лише на два дні та у формі гри. Вихідними у місті відбувся Загальноукраїнський чемпіонат з інтелектуальної гри «Мафія». Участь могли взяти всі охочі. До ігрового столу в результаті сіли як новачки, так і титуловані гравці. Позмагатися за звання кращого мафіозі приїхала молодь зі Львова, Тернополя, Ужгорода, Хмельницького та Києва. Грали у вісім турів.

За столом десять гравців. Усі вони знайомі й колеги. Та коли роздадуть карти - поділяться на два табори: мафія та мирні жителі. Одні убивають, інші шукають злочинців. Таку рольову, з детективним сюжетом, гру придумав у 1986-му студент Дмитро Давидов. Спочатку її грали у гуртожитках, нині ж - проводять чемпіонати на світовому рівні. З Києва до Рівного за званням кращого гравця приїхав і студент Євген Булах. Розповідає, для нього цей чемпіонат - тренування. Адже хлопець уже за місяць представлятиме мафіозну Україну на міжнародних змаганнях у Москві.

Чемпіонат у місті проводять вдруге. І цього року організатори зробити його парним. До участі реєстрували команди з хлопця та дівчини. Така ідея виникла з особистої цікавості одного з координаторів змагань.

У свої тридцять шість про "Мафію" дізнався від доньки. Андрій Хмарський - свіжоспечений учасник. Грає лише четвертий місяць та уже впевнено "тримає удар" за мафіозним столом. Чоловік ділиться, така гра - відпочинок з користю. Тому у вихідні інколи відкладає улюблене крутіння велопедалей та іде до клубу.

Якщо ж за студентських років ви не познайомились з грою - не зволікайте. Тим паче, що у Рівному постійно діє чотири мафіозних клуби.