Рекордом - наймасовішим виконанням творів Тараса Шевченка - відзначила свій ювілей "Острозька академія". Понад дві тисячі студентів протягом 40 хвилин декламували Тарасові вірші. Це другий рекорд навчального закладу. Першого жовтневого дня у стінах національного університету традиційно влаштовують святкування. Цьогоріч академії виповнилося 437 з дня заснування та 19 років з часу відродження.

І мертвим, і живим, і не народженим, Думи мої, думи мої та інші Тарасові вірші допомогли встановити новий рекорд на Рівне нщині . Дві тисячі сто студентів "Острозької академії" декламували рядки Кобзаря протягом 40 хвилин у день народження університету.

Старання оцінили — "Острозька академія" удруге потрапила до "Книги рекордів Украни".

Вони гуляють на 437-му дні народженні з часу заснування та 19-му — з моменту відродження "Острозької академії". Поки святкували, з'їли декілька бочок меду, поласували стравами української та канадської кухонь, обрали власника найкращого костюма бджоли. А ще це єдиний день, коли можна підкупити викладача "Острозької академії": студентам вони продавали свої бали, з аукціону. На загальну картину знань та оцінок, кажуть педагоги, це не вплине. Навпаки, сподіваються, халявна оцінка, підштовхне лежнів-винахідників, сісти за книги.

Поетичний марафон та флешмоб в "Острозькій академії" присвятили 200-річчю з Дня народження Кобзаря. Тарасів ювілей відзначатимуть 9 березня 2014. Наступного року задумали в академії у День народження закладу поставити новий рекорд, але планують із ним потрапити уже до Книги Гіннеса.