Як проходить будівництво та чи завершать об’єкт в строк, особисто перевірив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Це буде унікальна споруда, площею у тисячу квадратних метрів, легкоатлетичним манежем, глядацькими трибунами, роздягальнями та душовими кабінами. Загалом на будівництво у держбюджеті зарезервували понад 12 мільйонів гривень, повідомив директор департаменту будівництва та архітектури облдержадміністрації Юрій Сідлецький. Нині будівельники працюють на повну, і вже 25 грудня спортивну залу Зарічненської гімназії здадуть в експлуатацію.

Водночас Олексій Губанов доручив місцевим фахівцям найближчим часом підготувати пропозиції, як максимально завантажити спортивну залу роботою. Адже подібних сучасних комплексів в області майже нема. Тому варто обміркувати, як залучити якомога більше охочих тут займатися, зауважив заступник голови облдержадміністрації. Зокрема, на його думку, тренуватися в новій споруді зможуть й вихованці дитячо-юнацької спортивної школи. Окрім того, місцеве керівництво планує проводити тут районні та регіональні змагання з різних видів спорту, а також запрошуватиме до занять фізичною культурою молодь та дорослих. Відтак, новий спорткомплекс стане не лише місцем дозвілля для місцевих жителів. Саме подібні об’єкти є яскравим прикладом центрів розвитку місцевих територій, як того вимагає Президент України, впевнений Олексій Губанов.

Сучасні спортивні споруди в області будуватимуть і надалі, розповів заступник голови облдержадміністрації. Так, у планах наступного року – реконструкція стадіону «Авангард» у Рівному. Втім, аби реалізувати такий амбітний проект, потрібно майже 200 мільйонів гривень, і тут без підтримки держави не обійтися. Тим часом оптимізму додає те, що бюджет 2014 року повинен бути бюджетом розвитку регіонів, на цьому акцентував Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів, зазначив Олексій Губанов. До того ж головний фінансовий документ країни має бути спланований таким чином, щоб суттєво збільшити фінансування розвитку регіонів. Втім, на думку Олексія Губанова, аби втілити усі амбітні задуми та проекти, потрібна стабільність у державі, а не хаос та революції. Школярі одного з найчисельніших сіл Рівне нщини матимуть нову їдальню і спортзал.

Їх нині облаштовують будівельники у Глинному Рокитнівського району. Також там монтують необхідне обладнання та встановлюють меблі. Крім того, учні матимуть сучасні майстерні, а ще лабораторні кабінети хімії і фізики. Чи встигають будівельники закінчити запланований корпус у визначені терміни, проінспектував заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Фахівці його запевнили, що завершать роботи до 19 грудня.

Більше того, нині майстри вже перейшли в останній корпус школи, який, до речі, цьогоріч робити навіть не планували. Втім завдяки зекономленим коштам на викупі, а не будівництві свердловини, нині будівельники облаштовують тепло- та електромережі, штукатурять стіни. Володимир Новак доручив генпідряднику підрахувати, яка сума необхідна для завершення всіх внутрішніх робіт в останньому з чотирьох корпусів школи. Якщо вдасться збільшити фінансування, то будівельники закінчать одразу два корпуси. Адже очисні споруди та котельня вже нині готові працювати на повну потужність. Такими темпами робіт та їх якістю Володимир Новак залишився задоволеним, позаяк у селі, яке має один із найвищих рівнів народжуваності у Європі, вдається добудувати сучасний навчальний заклад. Тож завдяки державним інвестиціям 795 учнів мають можливість здобувати знання в комфортних умовах. До слова, лише цьогоріч у Глинному набрали 4 класи першокласників.

Також Володимир Новак поспілкувався з батьками школярів. Вони, насамперед, подякували за завершення їдальні. Вона була вкрай необхідною, оскільки, аби поїсти дітям треба було йти в інше приміщення, а при цьому переходити через дорогу. Тож батьки хвилювалися за дітей. Селяни також поцікавилися перспективою завершення усього навчального комплексу. Заступник голови облдержадміністрації розповів, що Глава держави оголосив 2014-й роком розвитку регіонів, оскільки запрацював регіональний фонд розвитку. Тож якщо обійдеться без масштабних потрясінь, якими погрожують «євромайданівці», то в наступному році область отримає фінансування з держказни для вирішення актуальних проблем людей. Мова йде про кілька десятків мільйонів гривень. Володимир Новак також зазначив, що й нині, попри непростий бюджетний рік, на Рівне нщині готують до здачі соціально важливі об’єкти, яких люди чекали роками.