Скільки різноматніх студій не намагалися зняти шедевр за мотивами казки Ганса Христіана Андерсена «Снігова королева». Студія «Walt Disney Pictures» створила мультиплікаційний фільм «Крижане серце» у жанрі 3D-анімації. Студія дуже довго працювала над власною адаптацією «Снігової королеви».

Проект кілька разів відкладали на полицю і кілька разів знову поновлювали. Зрештою, після успіху мультфільму «Рапунцель: Заплутана історія», було оголошено про чергове відновлення проекту під назвою «Крижане серце».



pic

Безстрашна і оптимістична Анна відправляється у грандіозну пригоду. Вона бере з собою буркотливого альпініста Крістоффа і його кумедного оленя Свена. Анна хоче знайти свою сестру - Снігову Королеву Ельзу, чиє королівство страждало від прокляття вічної зими.

Відважній компанії доведеться пройти суворі випробування, познайомитися з милими тролями, а також з веселим сніговичком Олафом і врятувати королівство.



pic

Анімаційна казка «Крижане серце» створена для глядачів будь-якого віку. Це нове бачення Снігової королеви та інших персонажів казки Андерсена. Головну героїю юну мрійницю Анну озвучила Крістін Белл, а королеву Ельзу - Ідіна Менцель. Спочатку мультфільм планували намалювати від руки, але Джон Лассетер, прочитавши сценарій, сказав, що для нього краще підійде така намальована анімація, як у «Рапунцель».



pic

Для створення Олафа потрібно винайти цілих дві програми. Одна дозволяла аніматорам розтопити сніговика і зібрати знову. Друга - спростила фахівцям задачу з пожвавленням додаткових деталей персонажа – наприклад, гілкам на його голові.



pic

У сцені коронації Ельзи серед гостей можна помітити Рапунцель і Фліна Райдера, з анімаційного фільму «Рапунцель: Заплутана історія». Одяг Ельзи в різний час відображає стан героїні: на початку мультфільму, коли вона приховує свою силу, одяг на ній скромний і непримітний. Коли ж Ельза приймає себе і розкриває свою сутність, сукні підкреслюють її свободу.



pic

Мультфільм «Крижане серце» є найдовшим з повнометражних фільмів Уолта Діснея.

У порівнянні з попередніми діснеївськими мультфільмами, в даному випадку звучить найбільша кількість пісень.



pic

У матеріалі використані фото з сайту http://kinoafisha.ua та http://www.kinonews.ru