Третій день триває протистояння біля Рівненського обласного управління міліції. Сьогодні все відбувалось в кращих традиціях Майдану. З тітушками-опонентами, шинами і польовою кухнею.

Восьма ранку. Десятки рівненських активістів традиційно збираються під стінами обласного управління міліції. Чекають на Миколу Щирука. Його, нібито, з дня на день мають призначити на посаду начальника і представити особовому складу. В обласному управлінні про нового начальника знову ні сном - ні духом.

За дві години під стінами управління з'являється два мікроавтобуси. Кількома хвилинами пізніше з'ясовується - це з Костополя та Березного приїхала "група підтримки" Миколи Щирука. Рівняни вітають "гостей" придуманим вчора кавером на відомий інтернет-хіт про Путіна.

Далі - в кращих традиціях жанру Майдан вступає в словесну перепалку з Антимайданом. Сперечаються з годину. Потім спільно виконують державний гімн і миряться.

Сходяться активісти на тому, що політики намагаються людей зіштовхнути лобами заради власних інтересів.

На час підготовки сюжету в ефір під обласним управлінням міліції залишалось кілька активістів. І те - про всяк випадок. Приміщення ж на Хвильового 2 і далі лишається без повноправного господаря. На завтра активісти обіцяють творчо підійти до пікетів. І стоятимуть тут доти, доки міліція Рівне нщини не отримає начальника погодженого з громадою.