Запобігти, врятувати, допомогти. Саме цьому вчили Рівненські надзвичайники дітлахів в одному з дитячих оздоровчих центрів. В ігровій формі дітям продемонстрували пожежне обладнання, та провели лекції з безпечного дозвілля. Навіть азам порятунку на воді навчили. Як школярів рятівники навчали - далі у сюжеті.

Дитячий санаторій у Хрінниках. ДЛя дітлахів, що тут оздоровлюється Рятівники влаштували день безпеки. Вчили як запобігти потраплянню в надзвичайну ситуацію. Показали устаткування, яким повсякдень користуються загони рятівників. Особливу увагу приділили порятунку на воді. І навіть обладнання аквалангістів показали.

Теорію одразу підкріплюють на практиці. Влаштовують серед дітей змагання по вдяганню пожежної амуніції, і навіть пожежним стволом покерувати дають.

Керування пожежним обладнанням у дітей вткликає фурор.

Та і вихователі бачать позитив в такому вихованні дітей. Мовляв влітку це особливо важливо.

Окремий блок - порятунок на воді. В хрінниках вчили рятувати потопельників з наглядною демонстрацією.

Такі заходи рятівники проводять влітку постійно. Мовляв особливо влітку дітям варто нагадувати про їх безпеку.

Знання отримані тут в літньому таборі, сподіваються рятівники, діти поширять і у себе вдома. Цьогоріч - бо в санаторіях і оздоровницях рівненщини відпочивають діти з усієї країни. Ліси та водойми полісся стали альтернативою окупованому криму.