Співробітники СБУ затримали на гарячому п’ятьох членів диверсійної групи, які планували підірвати залізничну колію у Гуляйпільському районі Запорізької області.У зловмисників вилучено 100 кг вибухової речовини - тротилу, терористичне знаряддя, карти місцевості, з позначенням залізничних мостів, які диверсанти готувалися зруйнувати. СБУ встановила, що диверсанти пройшли спецпідготовку з підривної справи у навчальному таборі у Ростовській області РФ.



pic

Затримані учасники диверсійної групи причетні до вчинення 24 червня вибуху на залізничному перегоні «Мала Токмака-Ореховське» Запорізької дирекції Придніпровської залізниці. Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ст.113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Зі слів затриманих, 8 липня ц.р. вони прибули на територію Запорізької області з Донеччини двома окремими групами, на автомобілях, для вчинення повторних диверсійних актів на об’єктах інфраструктури.

Один із затриманих диверсантів, розповів, що їхньою метою було підірвати залізничні мости - пошкодити колії, щоб перешкодити переслокації української військової техніки у район АТО.



pic



pic

Як повыдомляэ прес-служба СБУ, у лісосмузі поблизу м.Оріхів оперативники СБУ виявили облаштовану диверсантами схованку з великим арсеналом зброї: протитанкові та мінометні міни, 24 тротилових шашок (по 200 гр. кожна), гранати із запалами, детонатори, п’ять автоматів АК-74 із 20 спорядженими магазинами (600 набоїв калібру 5,45 мм), снайперську гвинтівку СВД з 9 спорядженими до неї магазинами (90 набоїв калібру 7,62 мм), два протитанкових гранатомети (РПГ-26), два РПГ-22 та реактивний піхотний гранатомет (РПО-«А» «Шмель»).



pic



pic

Цю зброю завербовані російською спецслужбою громадяни України планували використати у терористичних та диверсійних актах на території Запорізької області. П’ятьом затриманим повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченому ст.113 (диверсія) Кримінального кодексу України. Зловмисники взяті під варту.