Директори шкіл Дубровицького району приїхали до керівників облради та облдержадміністрації, аби поскаржитися на тиск та погрози від голови Дубровицького району. Мовляв, він хоче звільнити нинішнього начальника райуправління освіти через політику.

Чотири десятки директорів навчальних закладів Дубровицького району приїхали у Рівне , аби відстояти себе. Запевняють: у районі розпочалися справжні репресії у галузі освіти. Виною всьому, кажуть, голова райдержадміністрації. Він, нібито, прагне замінити начальника управління освіти Ніну Стасюк, адже вона була призначена на посаду попередніми керівниками району.

Аби просити залишити на посаді начальника управління освіти директори прийшли до голови району, але порозумітися не змогли.

До того ж нарікають освітяни й на постійну зміну керівників управління.

За словами директорів вони знайшли підтримку у голови райради. Погодився з ними і голова обласної ради.

Керівництво облдержадміністрації вчителів вислухало. Та перед тим як робити висновки пообіцяло розібратися у ситуації.

Сам голова Дубровиччини відкидає усі звинувачення. Мовляв, звільняти нікого не збирається. Та й жодної "своєї" людини не має, адже безпартійний.

Чим закінчиться цей конфлікт - говорити рано. Педагоги ж кажуть: почекають відповіді адміністрації до понеділка. Якщо питання вирішити на рівні області не вдасться, готові їхати у столицю.