Вишити Україну, аби захистити від негараздів, війни та роз'єднання. Створити оригінальний оберіг для рідної країни взялися небайдужі з усіх куточків України. Організатори сподіваються: цю рукотворну карту України вишиє рекордна кількість людей. Долучилися до доброї справи і рівняни. Упродовж двох днів межі Рівненщини охочі вишивали на центральному майдані обласного центру.

Рівнянка Галина впевнено прокладає хрестик за хрестиком. Каже: вишивати вміє, а тому пройти повз великого полотна у центрі Рівного просто не змогла. Вишиває з однією думкою:

Рівнянка Ірина прийшла на майдан з двома дітьми. За вишивання береться сміливо - каже, любить цю справу. Вперше пробує свої сили у вишиванні і її восьмирічний син Владислав. А от маленька доця Єва вишивання проспала. Ірина каже, якби донька була старшою, то й їй дала б у руку голку.

Вишити оберіг для України вирішили активісти у Вінниці. До них приєдналися й інші області. Мешканці кожного обласного центру зашиватимуть хрестиком свій регіон. Так створять справжній оберіг для всіє країни. проклали свої хрестики вже вінничани та житомиряни. Рівняни - треті, за нами працюватимуть над картиною, яка має шанс стати рекордом України, волиняни. Завершити вишивання планують вже на Сході у грудні. Сподіваються, що туди картина приїде вже у мирний час.

У Рівному за голку взялося вже понад дві сотні небайдужих. Це і чоловіки, і жінки, і діти. Організатори кажуть: хтось просто вишиває. Хтось молиться, а хтось і замовляє нитки на мир, спокій та єдність.