Рівненщина потрапила до кількох областей, які фінансуватиме Представництво Світового Банку. За умовами програми, Рівненська область отримає 25 мільйонів доларів на розвиток медицини на 5 років. Всього до Світового Банку подали заявки 22 області. З них було обрано кращі 10 проектів.

«Ми подали свій проект, який передбачає реконструкцію і будівництво ФАПів та амбулаторій в районах області, їх укомплектування, закупівлю автомобілів тощо. Цей проект в першу чергу буде реалізовано у північних районах Рівне нщини», - розповів начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук.

Сьогодні в Рівне нській ОДА відбулася зустріч представників Світового Банку, керівництва області та медицини краю.

«За умовами програми, ці кошти виділяються на профілактику та боротьбу з серцево-судинними захворюваннями, що є актуальним для України. Адже велику кількість смертельних випадків можна попередити на первинному рівні надання якісних медичних послуг. Ще один важливий аспект цієї програми – це підвищення якості саме першої невідкладної допомоги на місцях. Поки що ми виділяємо Рівне нській області 25 мільйонів доларів. Але, якщо ця програма буде успішно реалізована – то ми готові цю суму збільшити», - зауважив представник Світового Банку в Україні, Білорусії та Молдові Паоло Карло Беллі.

«Цей проект нам дозволить модернізувати та підвищити якість медичних послуг на Рівне нщині . Впроваджуватимуть проект наші фахівці, досвід та знання яких оцінили представники Світового Банку», - зазначив під час зустрічі заступник голови ОДА Олександр Савчук.

Рівне нщина виходить на фінальну стадію щодо запровадження цього проекту. І вже з січня 2015 року область може очікувати на фінансування Світового Банку.