Дорогі жінки, чи замислювалися ви коли-небудь серйозно і глибоко над питанням, що таке жіночність? Можу посперечатися, що велика частина з вас відповість "ні", і це зрозуміло, оскільки питання саме по собі банальне, в кожній жінці від природи закладена жіночність, і вона просто є в кожній з нас, і, відповідно, нам не спадає на думку замислюватися над цим.

Але в той же час ні для кого не секрет, що саме унаслідок того, що в жінці не розкрита її жіночність, у неї не складаються стосунки з чоловіками, все, чого вона домагається в житті, їй дістається насилу, в душі вона випробовує внутрішню порожнечу, їй постійно чогось бракує, вона не може знайти в житті спокій і гармонію.

Дати чітке визначення, що таке жіночність, досить складно. Кожна людина, і чоловік, і жінка, вкладає в це поняття щось своє.

Якщо звернутися до словника, то жіночність - етична категорія, що означає сукупність якостей, очікуваних від жінки, таких як емоційність, ніжність, крихкість, щирість, вірність, що викликає в чоловіку бажання оберігати і захищати жінку.

Так що ж це насправді? Що робить жінку Жінкою? Особлива манера поведінки? Якісь зовнішні дані? Стан душі? Щось нез'ясовне і невловиме? Як нам зрозуміти цей загадковий стан "жіночність"?

У кожній з нас живуть два начала - чоловіче і жіноче. Це два типи енергії, які течуть як в жінці, так і в чоловіку. У древніх трактатах ці два типи енергії називають сонячною і місячною.

Чоловіча енергія - це енергія сонця. Енергія активності, ризику, сміливості, сили, агресивності. Ця енергія розігріває і здатна спалити. Це енергія досягнень, великих звершень, лідерства. Жіноча енергія - це місячна енергія. Вона відрізняється м'якістю та ніжністю.

У житті прояв цих двох типів енергії виглядає таким чином.

Прояв чоловічої енергії : постановка цілей, чинник суперництва, здатність вирішувати проблеми, ризик, небезпеку, здатність домінувати або право домінувати, успіх, ефективність, терміновість, чинник терміновості, гроші, досягнення результатів. Чітка форма проектів, чітке визначення початку і кінця завдання, визначення чіткої грані, межі діяльності або часу, який відведений на неї. І, нарешті, вплив або сила.

Прояв жіночої енергії : здатність ділитися з іншими, ділитися своїми проблемами, своїми обов'язками, ділитися чимось цікавим, бажання і здатність комунікувати, здатність створювати красу і затишок, здатність довіритися і відчувати свою безпеку, співпрацю, здатність робити щось разом, бажання піклуватися про когось, здатність прикрашати, годувати і пригощати, здатність підтримати у будь-який формі. А також делікатність, ввічливість, тактовність, терпимість, поступливість, м'якість, ніжність, урівноваженість та спокій.

Ну, як же бути? Як зробити так, щоб Ваша жіночність "зазвучала"?

Біда в тому, що жінка забуває про те, що жіночий стан – це не лише краса або сексуальність. Це те, яка ви є, про що ви думаєте, що переживаєте, що робите, як поступаєте. У минулому та зараз. І те, якими будете через хвилину! Усе це і є ваш жіночий стан - ваша жіночність!