Таки заборонили продавати російські товари у Рівному депутати міськради. Нагадаю, першу спробу заборонити продавати товари виробництва країни-агресора міські обранці робили на позачерговій сесії ще 18 лютого. Втім, тоді лише рекомендували громаді Рівного не купувати споживчі товари вироблені в Росії чи мають російське походження на період проведення АТО. А вже 26 лютого прийняли рішення про заборону торгувати цими товарами

У Рівному депутати Рівне ради заборонили продавати товари країни-агресора. Відповідний проект рішення вніс на сесію депутат Святослав Євтушенко. Як зазначив міський обранець, прийняте раніше сесію рішення про рекомендацію не продавати російські товари у Рівному свого ефекту не дало.

Тож Святослав Євтушенко наполіг на тому, щоб товари виробництва країни-агресора все ж заборонити продавати у місті. Він і озвучив запропонований проект рішення.

Це питання депутати Рівне ради підтримали більшістю голосів. Відтак, тепер у місті заборонений продаж усіх російських товарів, в тому числі і ліків, вітчизняних аналогів яким нині немає. На цьому теж під час обговорення акцентували міські обранці. У депутатів також виникли зауваження і щодо відсутності механізму реалізації цього рішення, тому міський голова Рівного Володимир Хомко звернувся до прокуратури з проханням дати правову оцінку такому рішенню.

Отож, чи зникнуть з торгових місць товари російського виробництва вирішуватиме прокуратура. Натомість депутати сподіваються, що і самі рівняни стимулюватимуть цей процес - своєю відмовою купувати російське і тим самим не допомагати ворогу українськими грішми.