Заслужених артистів у Рівному побільшало. До Міжнародного дня театру артист Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру Станіслав Лозовський отримав звання «Заслужений артист України». Цього ж дня Рівненський театр відсвяткував свій ювілей - 75 років. Щоправда, у такий важкий час гучних гулянь не влаштовували, а скромно підготували патріотичний театральний вечір.

75-річний ювілей Рівне нського театру відзначають у Міжнародний день театру. Для рівнян підготували особливу програму, без зайвого шику. На порозі - жива музика, світлини і трішки театральних масок. Це ніби нагадування - про багаторічну історію театру.

Історія театру налічує сотні вистав різних авторів. Чимало з них на сцені оживали кілька разів, але у виконанні вже іншого покоління артистів. Тому нині на свято запросили і тих, хто творив десятки років, а вже зараз відпочивають. Олександрі Логошевець 87, у театрі вона пропрацювала з 1944 і до 2007 року. Нині у театрі жінка буває рідко, але зміни помічає.

Привітати улюблений колектив театру прийшло чимало постійних глядачів, прихильників, та друзів. Кажуть, рівнянам є чим пишатися.

У театрі підростає нове покоління талановитих акторів. Зокрема до професійного свята улюбленець рівнян Станіслав Лозовський отримав високе звання «Заслужений артист України». До участі у виставах залучають і маленьких артистів. Семирічний Андрійко Лозовський вже тішить глядачів, у розмові скромний, але про родину та сцену таки говорить.

Гості свята колективу театру до ювілею підготували чимало подарунків, теплих слів, і нагород. Натомість артисти подякували своїм глядачам за відданість та повагу.