26 – 28 березня у Києві відбувся заключний етап VІІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Учасники конкурсу захищали науково-дослідницькі роботи та виконували письмові роботи.

Рівне нщину успішно представила учениця 8-го класу Рівне нської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 16 Ірина Снітинська, яка виборола два призових місця: ІІІ місце у VІІІ Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та ІІІ місце у виконанні тестових завдань з українознавства. Про це повідомили в Рівне нському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Метою Конкурсу є залучення учнівської молоді до наукових досліджень феноменів України та українства в процесах цивілізаційного розвитку людства. Участь у Конкурсі сприяє кристалізації громадянсько-патріотичного самовизначення учнів на основі поваги до держави, історії, традицій, культури українського народу, пізнання України через форми індивідуально-пошукової роботи.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.