Десятки відремонтованих ліфтів, під'їздів, дахів та доріг це лише невелика частина роботи "Рівненського громадського контролю". За два роки існування громадської організації, яка покликана не лише контролювати роботу влади та комунальних підприємств, а й відстоювати права простих рівнян, вдалось вирішити третину усіх проблем, з якими звернулись мешканці міста.

Громадська організація "Рівне нський громадський контроль" створювалась, аби контролювати роботу міської влади, її комунальних підприємств та служб, які обслуговують рівнян. А також, щоб захищати права мешканців міста в житлово-комунальній галузі.

За два роки існування організації третина усіх проблем, з якими звертались рівняни, були вирішені. Її представники здійснили майже дві тисячі виїздів на місця, надали понад три сотні юридичних консультацій та чотири рази брали участь у судових справах. Нині на контролі перебуває 35 відсотків від усіх звернень, 32 відсотка не вирішено. І переважно, з двох причин. Перша - нестача фінансування. Друга - банальне небажання міських комунальників виконувати свою роботу - говорять активісти. Найбільше ж звернень, які надходять до "Рівне нського громадського контролю", стосувались надання неякісних комунальних послуг.

Робота, яка направлена на допомогу рівнянам, насправді не лише складна, а й приємна. Адже деяким сім'ям вдається допомогти з тим, з чим вони боролись роками - ділиться Олександр Зайчук.

На досягнутому представники громадської організації зупинятись не збираються, нині розробляють інтернет-ресурс, який фіксуватиме усі звернення про проблеми людей у житлово-комунальні галузі міста.