З нагоди Дня Перемоги на Рівненщині відбулися підсумкові змагання військові навчально-тренувальні ігри «Патріот» серед школярів дев’ятих класів шкіл Костопільського району.

Цей захід військово-патріотичного виховання молоді провели командування однієї із військових частин Рівне нського гарнізону та керівництво відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації на базі Маломидської загальноосвітньої школи.



pic

- Усі учасники під час попередніх етапів гри показували відмінні результати. Ми пишаємося такими патріотами, але водночас бажаємо, щоб ці знання ніколи не знадобилися в їхньому житті, - сказав у вступному слові заступник командира частини по роботі з особовим складом майор Денис Журбенко.



pic

Школярі змагалися із п’яти основних загальновійськових дисциплін. Учасники на швидкість надавали першу медичну допомогу умовним пораненим, збирали-розбирали автомата АК-74. Також, дев’ятикласники виконували нормативи із одягання засобів радіохімічного-бактеріологічного захисту і метали гранату. Найскладнішим виявилося змагання на влучність, де учасники із пневматичної гвинтівки цілили у мішень.

У ході проведення всі його учасники мали можливість потренуватися, спробувавши свої сили і вміння з того чи іншого виду ігор, що й було передбачено умовами проведення заходу.



pic

- Під час ігор відчувалася атмосфера патріотичного піднесення, національної гордості за свій народ, за свою незалежну державу, - додав майор Денис Журбенко. - Проведений захід сприяв вихованню громадянських якостей майбутнього захисника Вітчизни, духовному осмисленню патріотизму, який поєднує любов до рідного краю, України та її народу.

В запеклій боротьбі перше місце виборола команда школярів із села Гута. Великомидський навчально-виховний комплекс та Маломидська загальноосвітня школа посіли відповідно друге та третє загальнокомандні місця. Переможці отримали грамоти і подарунки.



pic

pic

Про це повідомив Регіональний медіа-центр МО України