Йому 59, він пише вірші та вже майже рік на передовій захищає нашу країну. Боєць добровольчого батальйону "Айдар" Сергій Майданний був ще й активним учасником Революції Гідності. Вже пізніше, і лише з четвертої спроби він потрапив на Схід. Нині Сергій у Рівному. Чоловік отримав 15-тиденну відпустку через контузію. Та замість того, щоб відлежуватись у шпиталі боєць допомагає волонтерам збирати кошти на АТО. І це при тому, що сам потребує дороговартісної операції.

Разом із волонтерами на Майдані Незалежності. Сергій Майданний збирає кошти, продукти харчування та одяг в зону АТО. А ще презентує власну збірку віршів написаних на майдані і на війні. Одне з останніх творінь, яке не увійшло у збірку, декламує і нам.

Цей вірш Сергій Майданний написав на результатах свого УЗД-дослідження, коли знаходився у шпиталі. Говорить, натхнення приходить у різний час доби незалежно від місця розташування. При собі завжди має зошит та ручку. А розпочав боєць писати вірші ще у дитинстві. У зоні АТО, між бойовими завданнями, Сергій Майданний не лише писав нові вірші, а й декламував їх побратимам.

Сергію 59 років. Нещодавно він став прадідом. Другого грудня 2013 року його життя повністю змінилось. Роботу на будівництві в Києві, уродженець Миколаївщини, змінив на Майдан.

Сергій Майданний знаходився на передових у селищі Металіст та у місті Щастя, там обороняв Луганську ТЕС. У Рівному опинився через контузію. Як це сталось розповідати не любить.

Після контузії у чоловіка катаракта обох очей. Сергій переконує, по закінченню відпустки вдягне окуляри і повернеться на Схід. Щоправда, лікарі наполягають на операції. Тому волонтери, і вирішили влаштувати презентацію його збірки, аби назбирати кошти на дороговартісне лікування.

Вони просять усіх небайдужих допомогти поету та бійцям добровольчого батальйону "Айдар". Збиратимуть кошти та необхідні речі на майдані у Рівному до 16 травня.

І поки ми спілкувались з волонтерами, Сергій Майданний, зустрів побратима. Такі зустрічі у мирному місті, з людиною, з якою був на війні не можуть не викликати щастя.

Писати вірші Сергій Майданний буде і надалі, нині готує другу збірку. Щоправда, говорить якби не волонтери невідомо стояв би він тут нині чи ні.