Школярі із села Маща Рівненської області на один день потрапили до армії. До вихованців загальноосвітньої школи завітали військовослужбовці однієї із військових частин Рівненського гарнізону, та провели військові навчально-тренувальні ігри «Патріот».

- Ми разом з освітянами відчуваємо відповідальність за виховання патріотів і майбутніх захисників Вітчизни. Тому, з радістю відвідуємо школи і знайомимо молодь з аспектами військової служби, розповідаємо про армію і «засіваємо» зерно поваги до військових, до служби Батьківщині, - зазначив заступник командира частини по роботі з особовим складом майор Денис Журбенко.

Офіцери та контрактники підготували для школярів цікаву програму, аби юні українці різного віку змогли зрозуміти та запам'ятати ази загальновійськових дисциплін. Зокрема, військові розповіли про те, як виживати під час екстремальних ситуацій, навчили надавати першу медичну допомогу, одягати індивідуальні засоби радіохімічного і бактеріологічного захисту тощо. Також, діти розбирали і збирали автомат АК-74, кулемет РПК та пістолет ПМ, повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради з посиланням на Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)

pic

pic