У Рівненському театрі ляльок відбулась прем’єра вистави «Хто приносить щастя?» для дітей віком від трьох років. Ця постановка - дипломна робота випускників Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого Андрія та Анни Соболєвих.

Вистава «Хто приносить щастя?» атмосферна та лірична. Вона вчить дітей доброму та прекрасному. Її герої змушують глядача переживати за них, як за себе та своїх близьких.



pic

У дрімучому лісі живе дуже самотнє мишеня. У його житті є лише казанок, який варить смачний суп. Однак пригостити ним немає кого – ніхто не приходить у гості до мишеняти. Усі живуть самі по собі. Та раптово у його житті з'являється маленьке лелеченя, який шукає своє місце у світі і прагне принести щастя тим, хто цього потребує.

- Вистава про те, як треба ставитись до оточуючих. Вчить, що бути щасливим на одинці неможливо, а якщо маєш справжніх друзів – ти щасливий. Це дуже лірична казка про те, що необхідно допомагати іншим, віддавати, ділитись тим, що маєш. Таких вистав зараз не так вже й багато, а добро треба популяризувати, - розповів режисер-постановник Андрій Соболєв.



pic

Сценограф та художник вистави - сестра Андрія Соболєва Анна. Вона сама виготовила ляльки та декорації для постановки. Завдяки її роботі вдалось передати характер вистави, замисел та створити відповідну атмосферу.

Завідувач кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок університету іменi І. К. Карпенка-Карого, заслужений артист України Леонід Попов задоволений роботою своїх студентів.

- Робота вийшла дуже атмосферна та лірична, - говорить Леонід Попов. - А діти це відчувають. Зараз бракує вистав, які вчать моралі та добру. Духовність все більше відходить на другий план. А дітей треба вчити прекрасному, світлому. Проте не треба роботи так, щоб маленькі глядачі плакали, краще змусити їх переживали за героїв вистави, як за себе.



pic

Леонід Попов поставив у Рівне нському театрі ляльок три вистави: «Коза-Дереза», «Карлик Ніс» та «Як журавель ходив свататись». Професор каже, що враження від співпраці із рівнянами залишилось, як він зауважив, «професійне».

- У цьому театрі завжди була притаманна повага до своєї роботи. За час нашої спільної роботи залишились приємні враження, так би мовити, професійні. Тут панує атмосфера творчості. Дуже важливо, що тут і середовище, і керівництво сприяють розвитку молоді. Тому мої студенти саме тут, - зазначив Леонід Попов.



pic

Автори п’єси: Ірина та Ян Златопольські.

У виставі задіяні актори: Павло Больбін, Василь Євтушенко, Світлана Хоменчук, Алла Черуха.

Наступного разу виставу «Хто приносить щастя?» можна побачити 7 червня о 13:00 годині.

Про це повідомили у Рівне нському академічному обласному театрі ляльок