1 вересня з 10.00 до 12.00 у приміщенні комунального закладу «Рівненська обласна бібліотека для молоді» Рівненської обласної ради, що на вулиці Київська, 18, відбудеться відкриття Дня знань – 2015 на тему «Моє горде ім'я, Україна».

– Під час проведення заходів працівники відділів мистецтва та читального залу ознайомлять запрошених учнів з головною ідеєю цьогорічного Першого уроку: розвиток держави Україна через розвиток українського суспільства та консолідацію української політичної нації. Буде приділена увага питанням відновлення історичної пам'яті, славної боротьби видатних постатей минулого та героїчних звитяг сучасників за свободу та незалежність українського народу, – розповідає Світлана Патрикей з комунального закладу «Рівне нська обласна бібліотека для молоді» Рівне нської обласної ради.

Логічним продовженням теми єдності, національної гідності народу України, мужності і героїзму в ім'я свободи і незалежності буде ознайомлення учнів з новітньою українською літературою за період від початку революційних подій на Майдані і до наших днів, а також демонстрація уривків з документально-публіцистичних фільмів та тематичних відеороликів, присвячених Революції Гідності, Героям Небесної Сотні, бойовим діям на Сході країни.

Під час проведення Дня знань присутні матимуть можливість безкоштовно записатися до бібліотеки, ознайомитися з виставкою сучасної української книги «Україна – єдина країна», отримати яскраві кольорові буклети про послуги, ресурси та сервіси молодіжної книгозбірні області.

На заходи, приурочені до Дня знань, запрошені учні НВК №12, ЗОШ № 9 та 10 та їх вчителі.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради