З наступного тижня учнів семи шкіл Рівного вчитимуть надавати домедичну допомогу. Таке навчання відбудеться в рамках проекту "Я можу врятувати життя!". Він реалізується Українським фондом "Здоров’я" під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко.

Проект проходитиме на Рівне нщині з 21 по 25 вересня. Упродовж тижня п’ятеро столичних лікарів-інструкторів вчитимуть старшокласників, що робити у випадках зупинки кровообігу, при попаданні сторонніх тіл в дихальні шляхи та при кровотечах.

Навчання складатиметься із інтерактивної лекції та практичного відпрацювання набутих знань на манекенах. По тому кожен учень «опиниться» у надзвичайній ситуації, змодельованій інструкторами, та рятуватиме потерпілого.

Тож, у понеділок навчання пройде у рівненських школах № 11 й 18, у вівторок – у 25 та 28, у середу – у 26 і 27, а в четвер – у Рівне нському обласному ліцеї. Завершаться навчання у п'ятницю фінальними змаганнями між школярами в одній із шкіл.

У школах № 11, 25, 26 захід розпочнеться 9.30, а у № 18, 28 й 27 - о 12 годині. У ліцеї навчання розпочнеться о 12 годині.

Проект реалізовується за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.