У Рівному громадська ініціатива "Підвези іншого" набирає обертів. Її автори створили мобільний додаток, завдяки якому не доведеться більше стояти обабіч дороги з кольоровими картками, кожна з яких означає район міста. Активувавши додаток на своєму гаджеті водії на карті побачать пасажирів, а пасажири водіїв - готових за добре слово підвезти.

Громадська ініціатива "Підвези іншого" у Рівному працює з вересня поточного року і створена як альтернатива громадському транспорту. Для того, аби водії знали, у який район міста потрібно дістатися пасажирам, виготовили спеціальні картки білого, жовтого, червоного, синього, зеленого кольорів, кожен із кольорів — позначає окремий район Рівного. Однак, як констатують автори громадської ініціативи, є люди які з певних причин не користуються кольоровими картками, однак хотіли б щоб їх підвезли. Тому створили спеціальний додаток, яким можна користуватись безкоштовно встановивши його на свій гаджет.

Крім того, розробники додатку вирішили подбати про безпеку пасажира створивши так звану кнопку "сос".

Крім того, в додатку є інтеактивна карта, на якій можна побачити і пішоходів, і водіїв. Для того, щоб продемонструвати, як працює система разом із розробником програми Андрієм Грисюком та авторами громадської ініціативи Анною та Богданом виходимо на вулицю та випробовуємо систему на дії. І поки Богдан сідає в автомобіль і їде, ми запускаємо додаток, чекаємо поки GPS вирахує наше місце розташування, і вже за декілька секунд водій, а в нашому випадку саме Богдан, у себе на телефоні бачить наше прохання підвезти. А ми в цей час спостерігаємо за ним.

Він як і раніше відповідає певному району. Цю картку вже на телефоні варто показати водію, аби він знав, що саме вас потрібно підвезти. Користувачам ініціативи за допомогою гаджетів потрібно встановити додаток, мати доступ до інтернету та функцію GPS у своєму пристрої.

Тому за адресою carstop.in.ua можливо також відмітити своє розташування, під'їхати самому або підвезти когось. Вже незабаром, сподіваються автори ініціативи цей додаток приноситиме чимало користі рівнянам. Між тим нині варіант із використанням кольорових карток стає дедалі популярнішим. Під час експерименту влаштованого авторами ініціативи ні одному рівнянину не довелось чекати більше 5 хвилин