З отруєннями щодня стикається величезна кількість людей і нічого, на жаль, з такою страхітливою статистикою не поробиш. Такого роду проблема цілком зрозуміла, адже сучасний світ сповнений найрізноманітнішої продукції, яка містить у своєму складі барвники, хімікати, консерванти, а іноді і отрути.



pic

Причини харчового отруєння

В основному людина страждає від харчового отруєння, якщо вживає забруднену воду або їжу. Отруєння від продуктів може відбутися на будь-якій стадії: при виготовленні або зборі, при переробці, а також у процесі зберігання. Продукт можна отримати вже зараженим, якщо він зберігається або виробляється в антисанітарних умовах. Бактерії, віруси та інші шкідливі мікроорганізми, що викликають зараження, призводять до харчового отруєння в легкій або важкій формі. Варто пам'ятати про те, що якщо харчове отруєння вже настало, то людина буде втрачати більше рідини, ніж зазвичай. Постарайтеся забезпечити себе питвом. Потрібно випивати щонайменше вісім склянок води протягом дня під час харчового отруєння. Вода допомагає позбутися від токсинів і бактерій, що викликали харчове отруєння. Крім води ви також можете пити розбавлений фруктовий сік або бульйон. Можна також негайно почати лікування харчового отруєння в домашніх умовах, застосовуючи доступні і прості інгредієнти, які можна виявити на вашій кухні.

Крім цього варто обов'язково проконсультуватися з лікарем, особливо якщо наслідками харчового отруєння є серйозна діарея, блювота, запаморочення або зневоднення організму.

Найефективніші домашні засоби від харчового отруєння

Харчове отруєння - це хворобливий стан, який не можна ігнорувати. Якщо у вас з'явилася діарея, нудота або блювота в легких формах, тоді можна скористатися деякими домашніми засобами, щоб усунути проблему.

pic

Імбир - кращий домашній засіб, який завжди є під рукою, якщо у вас виникли проблеми з травленням. Все, що вам потрібно зробити, це змішати кілька крапель соку імбиру з ложкою меду. Після прийняття пройде біль у животі, знизиться запальний процес.

Листя базиліка є прекрасним засобом для лікування горла, а також при проблемах зі шлунком. Необхідно видавити та процідити сік з листя базиліка і додати туди столову ложку меду. Через 2-3 години ви відчуєте полегшення.

Одним з найвідоміших домашніх засобів, які ефективні при боротьбі з негативним впливом бактерій, є лимонний сік. Його кислота має антимікробні властивості. Потрібно вичавити сік з 1 або 2-х лимонів в невелику миску і додати дрібку цукру. Пити його можна в якості звичайного напою. Також можна додати кілька крапель лимонного соку в чашку чорного чаю.

Щоб позбутися від спазмів у шлунку і зняти запальний процес, можна додати насіння кмину в суп або просто закип'ятити їх у воді.

Банани є багатим джерелом калію, який творить дива у вашому шлунку. Він знімає запалення і знижує больові відчуття. Потрібно приготувати пюре з бананів і яблук. Це допоможе впоратися з харчовим отруєнням.

pic

Листя м'яти перцевої використовуються не тільки для аромотерапії. Вони мають багато цілющих властивостей. М'ята вважається одним з кращих домашніх засобів при харчовому отруєнні, що супроводжується помірними спазмами шлунка. Потрібно додати кілька крапель соку м'яти, видавленого з листя, в чорний чай. Через кілька годин ви відчуєте полегшення. Листя м'яти володіють заспокійливим ефектом.

Активоване вугілля поглинає всі шкідливі речовини і гази, що роблять негативний вплив на слизову шлунка. Після вживання помітно скорочуються шлункові спазми.

Оцет володіє лужними властивостями. Яблучний оцет заспокоює слизову оболонку шлунка. Він сприятиме якнайшвидшому відновленню після харчового отруєння. При вживанні всередині шлунка створюється аура, в якій бактеріям складно розмножуватися.

pic

Яблука є ефективним засобом від печії. Ці фрукти виробляють ферменти, що пригнічують ріст бактерій в шлунку. Вони допоможуть легко впоратися з болем у животі і діареєю.

Содові напої з екстрактом лимона або м'яти знижують спазми шлунку. Це допоможе полегшити загальний стан і зняти больові відчуття.

Якщо всі перераховані вище рекомендації були дотримані, то ймовірність того, що ви швидко вилікуєте харчове отруєння, досить велика. Не забувайте, що оцінити тяжкість отруєння повинен тільки лікар, адже своєчасно надана лікарська допомога зарадить серйозним проблемам зі здоров'ям. Слід пам'ятати, що при перших симптоматичних проявах отруєння у дітей і літніх людей, слід звернутися до лікаря.



pic